Jacqueline Venbrux

Als lichaamsgericht werkend psychologe heb ik 17 jaar gewerkt binnen de GGZ en was ik  jarenlang mindfulness trainer en  co-trainer bij de Effortless Coaching opleiding. Vanaf eind 2013 heb ik mijn eigen methode en opleiding ontwikkeld en vorm gegeven.

Door deze activiteiten heb ik de nodige kennis en expertise opgebouwd in een neurofysiologische en psychologische benadering van stress- en angstklachten, traumaherstel en lichamelijk onverklaarbare klachten. Met veel plezier ben ik mij aldoor blijven verdiepen, ontwikkelen en scholen in mijn vakgebied.

Met name de nieuwe menswetenschap, waarbij het accent ligt op het functioneren van ons brein, de grote rol die het onderbewuste speelt en het samenspel tussen onderbewuste en bewuste, hebben mijn interesse. Ik ben me steeds verder gaan specialiseren en verdiepen in de taal van het oog. En dit hele avontuur heeft nog meer ‘body & mind’ gekregen tijdens mijn jarenlange en voortdurende training  in onder andere bodymind centering  en de TAO, de moeiteloze weg. Met name de kennis vanuit de Brain Chi Kung, de energetische werking van brein en lichaam, heeft mij  geïnspireerd. Het genezen middels oogbewegingen werd immers ook al toegepast in eeuwenoude tradities.

Tijdens mijn werk, als psychologe, met intensieve angst- en traumabehandeling gaf ik regelmatig EMDR-sessies bij posttraumatische stress klachten. Dat enkel het bewegen van de ogen de emotionele lading letterlijk en figuurlijk kan ontzenuwen fascineerde me. Het was mij niet specifiek te doen om een oogtechniek, ik was vooral geïnteresseerd in wat de ogen, die kleine orgaantjes en ‘spiegels van het zenuwstelsel’, ons laten zien. Ik raakte geboeid door de sterke impact die verschillende oogbewegingspatronen hebben op lichaam en geest.

Hierdoor ontstond in 2013 de integratieve MEP- methode, waarin het effect van oogbewegingen en de kracht die dit uitoefent op lichaam en Mind is geïntegreerd. 

Mijn missie

Mijn wens om een innovatieve, integratieve holistische, toegankelijke en gedegen tool aan te bieden, waarmee je cliënten kunt helpen zich te bevrijden van diepgewortelde en ongezonde overlevingsmechanismen, heb ik waar kunnen maken. Op deze wijze wil ik bijdragen aan een mooier en moeiteloos leven voor iedereen.